ОПОРА зафіксувала поширення агітаційних матеріалів без вихідних даних з боку кандидатів у народні депутати по округу №83 самовисуванця Михайла Петруняка, а також запрошення на зустріч із свободівцем з боку Василя Поповича, що може розцінюватися як друкований агітаційний матеріал (теж не містить вихідних даних).

 

Агітатори кандидата запрошували виборців на зустріч з Поповичем за допомогою листівок, що не містили вихідних даних. Агітаційні листівки Михайла Петруняка, які були розклеєні по території Івано-Франківська і поширювались агітаторами кандидата теж не містили вихідних даних. Цікаво, що після зауваження спостерігачів ОПОРИ про поширення агітації без вихідних даних, Михайло Петруняк все одно продовжує це робити.

Під час круглого столу з кандидатми по 83-му округу Петруняк сказав, що не розуміє, у чому тут порушення. Координатор ОПОРИ на Прикарпатті пояснює: "Закон України «Про вибори народних депутатів України», зокрема, стаття 74, частина 23 забороняє виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж та інформацію про осіб, відповідальних за випуск".

if petruniak

if popovych

 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.