У Миколаєві розповсюджують листівки з закликом бойкотувати вибори Президента України. Одну з таких листівок, знайдену у поштовій скриньці на вул. Адміральській, виборець передав спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА.

 

mykolaiv no to voting

Текст в листівках не просто закликає бойкотувати вибори Президента України, а ще й залякує виборця. До того ж містить неправдиву інформацію. «Участь у виборах загрожує особисто життю й свободі кожного. Провокатори мають намір влаштовувати терористичні акти на виборчих дільницях, звинувачуючи в тому «сепаратистів». По номерах відривних корінців будуть прагнути встановлювати осіб, які зіпсували бюлетені або не проголосували за Порошенка», - сказано в листівках.

Окремий абзац присвячений членам ОВК і ДВК, яких теж невідомі противники виборів залякують недостовірною інформацією, - начебто всі члени ДВК і ОВК будуть звинувачені у фальсифікаціях. Також невідомі автори листівки кажуть, що відмова від участі в виборах нічим не загрожує, але участь у роботі виборчої комісії загрожує свободі голови, секретаря і кожного члена ДВК.

Додамо, що на цій листівці немає жодних вихідних даних.

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.