Представники терористичної організації «Донецька народна республіка» зупинили роботу окружної виборчої комісії № 45 у Донецьку. Вибори в окрузі під загрозою зриву.

21 травня в Донецьку невідомі зі зброєю заблокували роботу та опечатали приміщення окружної виборчої комісії № 45. Про це повідомляють спостерігачі спільної моніторингової кампанії ДОО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі ОПОРА в Донецьку.

«Сьогодні в нашу комісію прийшла група озброєних людей, двоє з яких представилися депутатами так званої «Донецької народної республіки». Вони вимагали від нас припинити роботу комісії, оскільки вибори на території «ДНР» є незаконними. Також вони пред'явили нам постанову «ДНР», яка наказує зупинити роботу всіх окружних комісій в області. Потім вони вивели всіх людей з комісії та опечатали приміщення», — говорить один з членів ОВК № 45.

Слід зазначити, що співробітники правоохоронних органів, які перебували в будівлі, де розташовується комісія, не вжили жодних заходів проти незаконних вимог озброєних «депутатів» ДНР.

Як повідомлялося раніше, 15 травня, до окружної виборчої комісії № 45 прийшли невідомі, які забрали системні блоки комп'ютерів. Також ОВК позбавили засобів зв'язку з ЦВК.

Контактна інформація для преси:
Олександр Іванов
Прес-секретар ДОО ВГО «Комітет виборців України»
(050) 569-23-05; (062) 337-63-16
 
Громадське спостереження ОПОРИ та ДОО «Комітет виборців України» — це діяльність, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня 2014 року, Мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює із 175 довготерміновими спостерігачами, що стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. У Донецькій області громадське спостереження за президентськими виборами забезпечує обласна організація «Комітет виборців України».