У виборчому окрузі №64 через поштові скриньки виборців розповсюджують газету «Тільки факти» з агітацією проти кандидата в Президенти Петра Порошенка.

У матеріалах кандидата звинувачують у зв’язках з олігархами, Партією регіонів та Президентом РФ Володимиром Путіним.

У штабі Петра Порошенка в Бердичеві зазначили: «Ми шукаємо тих, хто розповсюджував газети, маємо здогадки хто це може бути, вже їх попередили  але цього не коментуємо. Раніше ми вже вилучили 20 тисяч екземплярів такої газети, які були відправлені з Вінниці до відділення «Нової Пошти» в Бердичеві. Розповсюдженням займалась рекламна агенція, люди, які поширювали такі газети неодноразово втікали. Зараз вони змінили тактику і вичислити їх складно. Ще на початку виборчої кампанії ми зустрічались із опонентами і домовились працювати чесно, але ви самі маєте розуміти кому це було вигідно».

На першій сторінці газети розповідається про змову кандидата з олігархом Фірташем та Віталієм Кличком, використовуючи цитати із статей журналіста з «Української правди» Сергія Лещенка. Згадується про те, що Петро Порошенко є засновником Партії регіонів, а тому він тісно пов’язаний з олігархами Бойком, Курченком та чиновниками епохи Януковича. У статті під заголовком «Межигір’я-2» описують житлову нерухомість кандидата під Києвом, акцентуючи увагу на помпезності та великій вартості цього житла.

У газеті Петра  Порошенка називають «політичним хамелеоном», описуючи ріст його статків при різній владі. Остання сторінка присвячена нібито відданості Порошенка Росії. Мовляв, підприємства бізнесмена прекрасно почувають себе в цій країні, а сам кандидат ні разу відкрито не засудив Путіна за агресію проти України та, навіть, прийняв сан в православній церкві Московського патріархату.

Газета надрукована відповідно до вимог чинного законодавства, містить вихідні відомості.

Також в Житомирі на дверях підїзду спостерігач ОПОРИ зафіксував наклеєну листівку з агітацією проти Порошенка під назвою: «5 фактів про Петра Порошенка» без вихідних даних.  Це є порушенням п.3 ст. 59 ЗУ «Про вибори Президента України», яка каже: «Друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів».

 Agitatciya proty Poroshenka1

Agitatciya proty Poroshenka3

2014-05-20 20.36.53

І

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.