У Запоріжжі 21 травня представники місцевого Правого Сектору провели півгодине пікетування обласної прокуратури.

Акція зібрала близько тридцятим молодиків спортивної статури з символікою «Правого сектор». Вони  тримали плакати із написами «Жабский – рейдер. Разберись прокурор», «Шацкий, откуда деньги на АУДИ?», «Шацкий, накажи виновных в разгоне Запорожского Майдана». Лідер політичного крила Запорізького Правого Сектору Володимир Нечипуренко та координатор по зв’язкам з громадськістю Запорізького «Правого Сектору» Андрій Чечель заявили представникам ОПОРИ, що це мирна попереджувальна акція. На їх думку, прокурор області Олександр Шацький не виконує своїх професійних обов’язків: досі не розслідувано побиття запорізьких майданівців 26 січня біля ОДА, (призначено лише цапа-відбувайло – В.Межейка, при цому Шацький пропонує підписати меморандум про примирення), не забороняються проросійські сепаратистські мітинги, не ведеться боротьба з рейдерством.

Представники «Правого сектору» попередили, що якщо Олександр Шацький не відповість на ці питання, наступним буде пікетування Генеральної Прокуратури. До присутніх сам обласний прокурор так і не вийшов. А співробітник прокуратури порадив представникам Правого Сектору викласти всі питання у письмовій формі та прийти на особистий прийом до обласного прокурора, який проводиться щопонеділка. Стосовно порушених питань він повідомив, що триває  слідство, тому він не може коментувати його деталі.

2014521100517

2014521100620
За коментарями звертайтесь:
Юлія Кривенко,
прес-секретар
099 276 97 38
Катерина Коротченко,
координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області
380505006577

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.