В один день, 20 травня, в Миколаєві відбулися події, які посилили увагу до мерських виборів і двох кандидатів-суперників, - в.о. Миколаївського міського голови Юрія Гранатурова і генерального директора ПАТ «Суднобудівний завод «Океан» Сергія Ісакова.

Зранку на блокпосту у Південнобузького мосту бійці Народного ополчення при перевірці мікроавтобусу виявили тираж газети «Народный трибун» з чорним піаром проти кандидата на посаду міського голови Сергія Ісакова.

Як повідомили в прес-службі кандидата, на місце події виїхав Сергій Ісаков. Проглянувши газету, він зробив висновок, що газету надрукували на замовлення іншого кандидата – Юрія Гранатурова.

«Я був ініціатором підписання Меморандуму про чесні вибори. Два основних конкурента цей меморандум не підписали, і, думаю, що ці газети є наслідком небажання брати участь у чесних виборах. Тут справа навіть не в змісті газетки, а в порушенні Закону «Про друковані ЗМІ»», - заявив Сергій Ісаков, додавши, що планує звертатися до суду щодо заборони поширення цієї газети та знищення її тиражу.

За повідомленням ГЗГ ММУ УМВС України в Миколаївській області, правоохоронці, які приїхали за викликом на блокпост, виявили замість вказаного тиражу в 1 тисяч примірників близько 20 тис. пимірників. Продукція була вилучена, на керівника типографії, де були надруковані газети, складено протокол згідно ст.212-13 «Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів, передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск». Про що також повідомлено до виборчкому. Наразі за цим фактом проводиться перевірка.

Громадянська мережа ОПОРА додає, що в цьому випадку вбачаються ознаки ч.5 ст.53 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», якою заборонено розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата на посаду міського голови.

Вже надвечiр того ж дня сталася ще одна подiя. До чергової частини Миколаївського міського управління міліції на телефонну спецлінію «102» надійшло повідомлення від чергового міськвиконкому. Чоловік повідомив, що на ім’я в.о. Миколаївського міського голови Юрiя Гранатурова надійшла посилка від невідомого адресанта, з якої доносився неприємний запах, що стало причиною занепокоєння чергового.

Відкривши пакунок, співробітники міліції виявили у ньому залишки голови тварини. А в середині голови - пристрій, зовні схожий на гранату. Співробітники вибухотехнічної служби вилучили небезпечну знахідку та вивезли її на полігон для встановлення, чи несе вона загрозу для життя та здоров’я людей. За висновком експерта, вилучений предмет виявився муляжем гранати.

Наразі правоохоронці проводять перевірку та встановлюють адресанта посилки, причетних до цього осiб. За повiдомленням ГЗГ ММУ УМВС України в Миколаївській області, цей факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.1 ст.296 КК України «Хуліганство».

1111134

 

222234

3333334
 
 
44444434
 
 55555534
 
6666634
 
77777734
 
88888834
За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.