За останні два дні білборди кандидата на посаду міського голови Херсону Станіслава Путілова масово пошкодили невідомі особи.

kherson putilov

Якщо раніше агітацію на великих носіях обливали фарбою, то в цьому випадку пошкодження має більш «прицільний» характер: на білбордах невідомі зловмисники нанесли образливі написи, які несуть ознаки звинувачення в злочині. Це пошкодження має масовий характер.

Ми вже неодноразово повідомляли, що місцева виборча кампанія супроводжується широким застосуванням чорного піару. Щоб припинити подібні явища, 20 травня кандидати в мери Володимир Миколаєнко, Станіслав Путілов, Олексій Рибаков, Ігор Семєнчєв, В’ячеслав Ярьоменко, а також довірені особи кандидатів Зої Бережної та Владлена Гіріна підписали «Меморандум про об’єднання зусиль, направлених на проведення чесних і відкритих виборів та недопущення зриву голосування 25 травня в місті Херсон», це відбулося на круглому столі, який організувала Херсонська обласна організація Комітету виборців України. Зокрема, в Меморандумі говориться: «не використовувати брудні технології проти опонентів, ставитись з повагою до інших кандидатів, запобігати будь яким спробам поширення неправдивих та образливих відомостей про конкурентів».

Проте, прояви, що принижують честь і гідність кандидатів, не припиняються.

Детальніше:
прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Херсонській області
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.