По Святошинському району розповсюджується заламінований флаєр без вихідних даних з назвою «подарунковий сертифікат». Спостерігач мережі ОПОРА виявив такий флаєр на лавці, нібито кимось забутий чи загублений. 

У ньому від імені кандидата у депутати Київради Вадима Пишняка пропонується отримати 200 гривень в обмін на цей сертифікат у разі, ящо разом з ним буде надано  паспорт з реєстрацією у Святошинському районі. 

У штабі кандидата у депутати повідомили, що вони до цієї листівки не мають жодного стосунку, натомість назвали трьох кандидатів у депутати – конкурентів Пишняка на окрузі, яких вони підозрюють у створенні фальшивки.

Сам Вадим Пишняк розповів мережі ОПОРА про те, що це вже другий етап «чорнухи» на його адресу від конкурентів. «Спочатку вони випустили листівку, у якій назвали мене і Кличка кримінальними  авторитетами. Я, нібито, у 90-ті мав прізвисько «Пиха». Людям, які приходять в офіс за 200 гривнями, активісти розповідають про кримінальну відповідальність, передбачену за продаж голосу», - зазначив Вадим Пишняк.

 udar kyiv

udar kyiv  2

 

 
Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.