У вестибюлі на третьому поверсі Житомирської ОДА були помічені календарі із зображенням кандидата в Президенти Олега Тягнибока.

tiahnubok zhytomyr11


Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив Дмитро Крапачов, депутат обласної ради. Коли головою ОДА був Сергій Рижук (член Партії регіонів), на цьому місці був свіжий номер партійної газети «Регіон Полісся». Нині ОДА очолює свободівець Сидір Кізін. В приймальні голови ОДА зазначають: «Нам такої інформації ніхто не передавав. Можливо, ці матеріали залишив хтось з громадян, які приходили на прийом. Ми знаємо, що агітація в приміщенні заборонена».

Через годину після опублікування фото в мережі, агітаційні матеріали зникли. Нагадуємо, розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами в приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування – це порушення ч.21 ст.64 Закону України «Про вибори Президента України».

 

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.