18 травня до окружних виборчих комісій Кіровоградської області почали надходити подання про відкликання членів ДВК від кандидата у Президенти Петра Симоненка.

У чотирьох з п’яти округів області такі подання були небагаточисленними. У 100 окрузі (центр – місто Кіровоград) від виконання обов’язків відмовився член ОВК від П. Симоненка, також отримано подання про відкликання п’ятьох членів дільничних виборчих комісій.

А от в ОВК №103 (центр – місто Світловодськ) подання про відкликання членів ДВК привезли з усіх районів округу. Окружна виборча комісія відмовилася приймати колективні подання у зв’язку з тим, що не були надані власноруч написані заяви членів ДВК та ксерокопій їхніх документів. Представники П. Симоненка пояснюють відкликання своїх представників тим, що цей кандидат у Президенти заявив про  зняття з виборів, а також страхом за свої життя.

Як стало відомо спостерігачу ОПОРИ, в селі Олександрівка Устинівського району (101 округ) голова ДВК №350713 (від П. Симоненка) заявив про те, що 17 травня йому погрожували двоє невідомих з автоматами і вимагали, щоб він відмовитися від роботи в комісії. Натомість інші члени комісії вважають, що ця інформація не відповідає дійсності. Факт погрози не підтвердили і правоохоронні органи.

За коментарями звертайтесь:
Патруль Євгеній
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській обл.
+38 099 426 31 18,  http://oporakr.org/ 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.