В умовах економії коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України їхні виборчі штаби продовжують розміщувати матеріали у місцевих газетах Хмельниччини,як приховану політичну рекламу. На разі увагу Громадянської мережі ОПОРА привернула районна газета «Зоря» – орган Волочиської районної ради та місцевої райдержадміністрації (ТВО № 191).

З номера в номер, починаючи з 18 квітня, за підписом «І. Олексюка» без зазначення рубрики чи позначки на зразок «Політична реклама» або «На правах реклами» у газеті «Зоря» друкуються матеріали, які спостерігачі ОПОРИ вже бачили, наприклад, у Хмельницькій міській газеті «Проскурів» за підписом «Дмитра Іваненка». Зокрема, у цих двох газетах повторюється кореспонденція про спілкування лідера ВО «Батьківщина» з журналістом «The Wasington Post», якому Тимошенко розповіла про те, що їй довелося пережити у вязниці.

xm-Jinsa Tymoshenko6

Так само матеріали про Юлію Тимошенко у «Зорі» повторюють публікації, які фігурують у газеті Теофіпольської районної ради та місцевої райдержадміністрації «Життя Теофіпольщини» (ТВО № 191), про які ми вже повідомляли.

xm-Jinsa Tymoshenko7

xm-Jinsa Tymoshenko8

xm-Jinsa Tymoshenko9

До речі, газета «Життя Теофіпольщини» з середини травня продовжила тиражувати матеріали прихованої політичної реклами, надавши свої сторінки не тільки Юлії Тимошенко, а й кандидатові на посаду Президента України Сергієві Тігіпку.

xm-Jinsa Tymoshenko-Tigipko

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.