Вибори в Донецьку відбудуться тільки в тому випадку, якщо буде забезпечена безпека людей. Про це у вівторок на прес-конференції повідомив Донецький міський голова Олександр Лук'янченко.

«Буде забезпечена безпека, значить вибори будуть. Якщо її не буде, то наражати членів дільничних та окружних виборчих комісій на небезпеку ніхто не буде. Вони й самі не підуть... Але держава повинна захищати свої засади!» — зазначив він.

При цьому Лук'янченко розповів, що на адресу Донецької міськради надходять численні скарги від мешканців міста, які хочуть проголосувати на виборах Президента України, але їм намагаються протидіяти, переконуючи, що виборів не буде.

«Я не можу не підтримати людей у праві обирати. Ті силові акції, які проводяться щодо членів ДВК та ОВК, залякування, методи шантажу - вони неприпустимі», — додав міський голова.

Також мер запевнив, що найближчим часом він знову зустрінеться з керівництвом так званої «Донецької народної республіки» і спробує переконати їх не блокувати проведення виборів в Донецьку.

«З 426 виборчих дільниць на території міста Донецька поки що на 127 робота не організована», — резюмував мер.

Контактна інформація для преси:
Олександр Іванов
Прес-секретар ДОО ВГО «Комітет виборців України»
(050) 569-23-05; (062) 337-63-16
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ та ДОО «Комітет виборців України» — це діяльність, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня 2014 року, Мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює із 175 довготерміновими спостерігачами, що стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. У Донецькій області громадське спостереження за президентськими виборами забезпечує обласна організація «Комітет виборців України».