У суботу, 17 травня, в центрі міста Черкаси проходив референдум за приєднання Кубані до Черкаської області. Організаторами стали громадські організації Правий Сектор і БлокПост та партія «За Україну!».

Кілька виборчих дільниць, оформлених у вигляді блокпостів, з бюлетнями та урнами для голосування, були облаштовані у центрі міста. Чорно-білі бюлетені видавали всім охочим, у них на запитання «Чи підтримуєте ви акт приєднання Кубані до Черкаської області?» можна було обрати варіанти «Так, я За Україну!» та «Ні, я проти». Для голосування не вимагали документів, поставити позначку можна було не лише за себе, а і за когось із рідних. Блокпости для голосування обладнали шинами та прапорами. Один з них – з символікою партії «За Україну!».

Такі дільниці викликали неабиякий ажіотаж серед населення, деякі сприймали «референдум» всерйоз. Організатори казали, що усього проголосувало близько 140% населення міста. За словами активіста Андрія Пащини, «такий флешмоб – це наша відповідь Путіну». За підрахунками організаторів, із надрукованих 4 тисяч бюлетенів залишилось менше тисячі. На сторінці Правого сектору в мережі фейсбук  виклали наступні «результати референдуму»: за – 89%, проти – 5%, зіпсованих бюлетенів – 1%. Та додали: «Таким чином Кубаньщина отримала право самостійно визначати, з якою країною будувати відносини: з путінською диктатурою мафії чи Вільною Соборною Україною».

rff

 

eedd