За спостереженням Громадянської мережі ОПОРА, один з кандидатів на посаду міського голови міста Ніжин (Чернігівська область) вдався до обману виборців. Зокрема, неправдиві відомості про останнього були розміщені у міській газеті.

Черговий номер газети «Вісті» від 16 травня 2014 року містить біографічні відомості про кандидатів на посаду міського голови міста Ніжин. Так, Валерій Володимирович Салогуб зазначає, що з квітня 2014 року по теперішній час працює на посаді директора приватного підприємства «Євроскло плюс». Разом з тим, через пошук відомостей у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців мережі ОПОРА вдалося знайти інформацію, відповідно до якої директором підприємства є Лідія Дмитрівна Морозенко.

Відповідно до виборчого законодавства, такі дії є порушенням. Так, якщо мають місце неправдиві відомості, то цей факт є порушенням ч.2 ст.6, а саме обманом.

dir

 

Спростування:

У зв'язку з нововиявленими фактами, Громадянська мережа ОПОРА спростовує інформацію про порушення виборчого законодавства кандидатом Салогубом.

Спростування опубліковану 20 травня 2014 р.: http://oporaua.org/news/5343-sprostuvannja-informaciji-opublikovanoji-oporoju-pro-porushennja-zakonodavstva-kandydatom-v-miski-golovy-nizhyna-valerijem-sylogubom

 
Ольга Різенко,
прес-секретар
виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
За коментарями звертайтеся:
Євген Романенко,
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.