У останні тижні перед виборами деякі кандидати у депутати Київради намагаються не стільки розповісти про свої переваги як кандидатів, скільки про чужі недоліки. Трендом антиреклами у Києві стало пов’язування нинішніх кандидатів з одіозними попередниками.

Спостерігачі мережі ОПОРА зафіксували у Києві білборди представника партії «УДАР» кандидата у депутати Київради Юрія Миколаєнка, який невідомі доповнили прізвищем колишнього голови Шевченківської районної у м. Київ ради та пізніше адміністрації, а тепер народного депутата Віктора Пилипишина.

kyiv1

Аналогічна антиреклама нагадує про депутатство у Київраді часів Леоніда Черновецького теперішнього кандидата у депутати Алли Семенюк.

kyiv2

Крім того, громадська ініціатива у соціальній мережі Фейсбук «Ніколи знову» розповсюдила у мережі дані про корупційні діяння депутатів, а також список депутатів Київради, які пройшли у 2008 році від блоку Леоніда Черновецького та нині намагаються потрапити у Київраду під іншими партійними прапорами та гаслами. 

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.