Цього разу «креативники» виявили неабияку цинічну вигадливість – випустили листівку, в якій йдеться про нібито  нову соціальну програму кандидата Олексія Урсуленка, яка спрямована на підтримку пенсіонерів та ветеранів.

ursulenko2

У листівці говориться про те, що пенсіонери та ветерани можуть отримати по 5 кг вареників або пельменів (Олексій Урсуленко є власником підприємства, яке виготовляє цю продукцію) при пред’явленні пенсійного посвідчення. По-перше, ця повідомлення мало б нібито свідчити про те, що кандидат займається підкупом виборців. По-друге, цинізм полягає у тому, що люди похилого віку можуть повірити цим оголошенням, прийти за продуктами, а їм звісно відмовлять через фальшивість таких оголошень.

 ursulenko3

Сам кандидат запевняє, що це провокація, що «автори» просто знущаються з людей похилого віку, він звернувся до громадян міста на своїй сторінці у Фейсбук, щоб громадяни зривали або заклеювали такі плакати і оголошення.

ursulenko

 

(Фото з: https://www.facebook.com/aleksey.ursulenko?hc_location=timeline) 

Випадки застосування чорного піару до цього кандидата вже не в перше зафіксовані спостерігачами Громадянської мережі ОПОРА, ми неодноразово повідомляли про них, але штабісти конкурентів даного кандидата не зупиняються.

Нагадуємо, що виборче законодавство передбачає можливість агітувати «проти». Однак у зазначених випадках було виявлено порушення законодавства, а саме подання завідомо неправдивих даних про кандидата та його діяльність. Закон України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» передбачено наступне: «забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата в депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, політичну партію або її місцеву організацію - суб’єкта виборчого процесу»(Ст. 53 ч.5).

 Детальніше:

прес-служба Громадянської мережі ОПОРА по Херсонській області,

[email protected]

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.