17 травня в рамках передвиборчої кампанії відбувся офіційний візит до Ужгорода кандидата в Президенти України Олега Ляшка. Кандидат виступив перед мешканцями міста на площі під  Закарпатським обласним драматичним театром.

 Ljashko v Uzhgorodi1

Олег Ляшко розпочав свій виступ із заклику захищати рідну землю, бо Україні оголошено війну: «Я йду на посаду Президента, аби захищати кожен метр української землі, кожний будинок, і кожну людину».

Кандидат відзначив, що він і його партія пропонують радикальні економічні, соціальні та політичні зміни в житті держави. Зокрема, політик зауважив, що одразу після виборів Президента будуть проведені дострокові парламентські вибори, адже ті, хто зараз присутні у Верховній Раді, не відображають реальних настроїв українців: «Там сидять комуністи, регіонали та продажні шкури, які й далі будуть тільки красти і жерти», - відзначив Олег Ляшко.

Також кандидат пропонує скоротити чисельність депутатів парламенту до 200 осіб, заборонити обиратися до Верховної Ради пенсіонерам, балотуватися більше ніж один раз, розробити механізм відкликання депутатів та закон про імпічмент Президента. За словами політика, за 23 роки в Україні побудували олігархічний лад, коли десяток сімей мають усе, а мільйони людей на них працюють і не мають нічого. «Олігархи – це найбільше зло в Україні. Не приводьте олігархів до влади, а особливо, якщо за них агітує Балога. Балозі повірити – це себе обдурити», -- заявив Олег Ляшко.

Також кандидат зауважив, що Сергій Тігіпко винний у пенсійному геноциді українських жінок, оскільки підняв їм пенсійний вік. «Ви, як побачите Тігіпка, женіть його ногами під зад», - звернувся політик до присутніх жінок.

Промова закінчився виконанням державного гімну України та роздачею автографів, а також фотографуванням кандидата з усіма охочими.

Ljashko v Uzhgorodi2

Ljashko v Uzhgorodi3

За коментарями звертайтеся:
Володимир Феськов,
координатор громадського спостереження
за виборами Президента України у Закарпатській області
+380 66 317 36 13,  [email protected] 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.