16 травня 2014 року у м. Ровеньки група озброєних сепаратистів захопили міську виборчу комісію (МВК).

Про цей інцидент повідомив громадським спостерігачам ОПОРИ голова Ровеньківської МВК Заруднєв Родіон.

«Близько 13 години група озброєних людей у складі 4-5 осіб зайшли до кабінету начальника Держреєстру виборців і вивели його звідти. Озброєні сепаратисти і козаки привели його до нашого кабінету - міської виборчої комісії - і почали нам всім погрожувати стріляниною, якщо ми не покинемо кабінет і що вибори не відбуватимуться. Після цього вони пішли, і ми, зібравши свої особисті речі, покинули кабінет. Ми прийняли рішення про тимчасове припинення нашої роботи, наш секретар Ляшенко Вікторія закрила кабінет і опечатала його. Також ми вирішили припинити роздрукування бюлетенів на вибори міського голови Ровеньок у зв’язку з даним інцидентом. Також десь тиждень тому назад до нас у кабінет прийшов невідомий чоловік і повідомив членам МВК про те, що вибори не відбуватимуться, а тому і сенсу готуватись МВК немає, після чого він покинув кабінет», - розповідає  Родіон Заруднєв.

Крім того про даний факт громадським спостерігачам ОПОРИ повідомила Олена Ігнатенко - працівник штабу кандидата на пост міського голови м. Ровеньки від ВО Батьківщина Андрія Данилова. «У п’ятницю місцеві сепаратисти захопили міську виборчу комісію, що розташовувалась у міськвиконкомі. Вибори мера міста схоже що не відбуватимуться. Людей попросили на вихід, забрали печатки і опечатали будівлю», - розповідає Олена Ігнатенко.

 
 
Довідково:                                                                                                                                                     
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.