У Макіївці побили та поранили з травматичної зброї довірену особу від Петра Порошенка в окрузі № 56.

В місті Макіївка Донецької області стріляли у довірену особу кандидата в Президенти України Петра Порошенка в окрузі № 56 Сергія Нестерова. Про це повідомляє обласний штаб кандидата.

«Увечері 15 травня група невідомих осіб скоїла збройний напад на Сергія Нестерова, довірену особу кандидата на пост президента України Петра Порошенка. За словами активіста, нападників, одягнутих в темну форму, було троє. Бандити чекали, коли Сергій вийде з машини, та погрожуючи зброєю намагалися його захопити. Отримавши спротив, терористи відкрили вогонь з травматичної зброї», — йдеться в повідомленні прес-служби.

Зараз Сергій знаходиться в безпечному місці, йому була надана медична допомога. За інформацією штаба, нападники його сильно побили. В нього поранений голеностоп, є чисельні травми обличчя, поламані ребра та ніс.

Також Сергій заявив, що не вірить в справедливе розслідування цієї справи з боку місцевих правоохоронних органів.

Обласний штаб кандидата обурений цією агресією та різко засуджує дії, які спрямовані на зрив президентських виборів в Донецькій області. «Закликаємо владу та правоохоронні органи об’єднати зусилля та забезпечити безпеку мирних громадян і проведення вільних виборів», — йдеться в заяві штабу.

Про громадське спостереження за виборами

Громадське спостереження ОПОРИ та ДОО «Комітет виборців України» — це діяльність, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня 2014 року, Мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює із 175 довготерміновими спостерігачами, що стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. У Донецькій області громадське спостереження за президентськими виборами забезпечує обласна організація «Комітет виборців України».

Контактна інформація для преси:

Олександр Іванов

Прес-секретар ДОО ВГО «Комітет виборців України»

(050) 569-23-05; (062) 337-63-16

 [email protected]