У Донецькій області представники так званої «Донецької народної республіки» заблокували роботу окружної виборчої комісії № 54.

Активісти так званої «Донецької народної республіки» в Торезі захопили приміщення та заблокували роботу окружної виборчої комісії № 54. Про це повідомляють спостерігачі спільної моніторингової кампанії ДОО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі ОПОРА в Донецьку.

Інцидент стався 15 травня о 18:00 годині. У приміщення ОВК, в якому працювали чотири члени комісії, увірвалися п’ятеро агресивно налаштованих осіб в балаклавах, які представляють так звану «Донецьку народну республіку». Вони змусили працівників залишити приміщення комісії, опечатали його та забрали ключі від сейфу, в якому зберігається документація та печатка ОВК № 54.

«Вчора до нашої комісії прийшли люди в масках, які представилися активістами «ДНР». Вони поводили себе агресивно, постійно наголошували, що ми займаємося злочинною діяльністю на території «ДНР» та можемо понести за це покарання. Разом з цим вони відмовилися надати нам будь-які документи, що уповноважують їх на ці дії», — говорить один з членів комісії. «Вони намагалися винести з приміщення оргтехніку та забрати всю документацію, але ми не дозволили цього зробити. В решті решт, ми домовилися про те, що ми згодні залишити приміщення комісії, якщо вони не чіпатимуть техніку та документацію. Вони опечатали приміщення, забрали в нас ключі від нього та ключі від сейфу. Про цю ситуацію ми вже повідомили ЦВК, а також місцеву владу та правоохоронні органи».

Як повідомлялось раніше, на цьому тижні представники так званої «Донецької народної республіки» заблокували роботу окружних комісій № 42 в Донецьку, № 48 в Краматорську та № 52 у Горлівці.

За коментарями звертайтеся:
Олександр Іванов
Прес-секретар ДОО ВГО «Комітет виборців України»
(050) 569-23-05; (062) 337-63-16
 
Про громадське спостереження за виборами
Громадське спостереження ОПОРИ та ДОО «Комітет виборців України» — це діяльність, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня 2014 року, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює із 175 довготерміновими спостерігачами, що стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. У Донецькій області громадське спостереження за президентськими виборами забезпечує обласна організація «Комітет виборців України».