16 травня в Миколаєві відбулася презентація конусного дослідження електоральних настроїв жителів м. Миколаєва. Оскільки 25 травня містяни будуть обирати не тільки Президента країни, але й міського голову, тому й дослідження стосувалося двох перегонів.

За словами керівника дослідницьких проектів Інституту досліджень регіонального розвитку України Дмитра Громакова, якщо б вибори пройшли в найближчу неділю, то більшість проголосувала би за Петра Порошенка (33,3% опитаних). На другому місті за симпатією миколаївців – Сергій Тігіпко (15,9%), на третьому – Петро Симоненко (7,1%). Четверте місце посіла Юлія Тимошенко з 4,8%.

Симпатії миколаївців на виборах міського голови розділися таким чином: на першому місті – генеральний директор суднобудівного заводу «Лиман» Сергій Ісаков (якщо б вибори відбулися в найближчу неділю, за нього віддали би свої голоси 22,3%), на другому – секретар міської ради, виконуючий обов’язки міського голови Юрій Гранатуров (16,4%), на третьому – генеральний директор ПАО «Миколаївобленерго» Юрій Антощенко (11,9%).

Дослідження проводилось в період з 3 по 10 травня спеціалістами київського Інституту дослідження регіонального розвитку України в формі опитування методом особистого інтерв’ю на дому респондента. Використовувалась проста випадкова вибірка, яка квотована за полом та віком та репрезентує доросле населення міста. Обсяг вибіркової сукупності склав 805 осіб, середня помилка вибірки складає не більше 3%.

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.