У Кам’янець-Подільському «висадився десант» агітаторів-євромайданівців, які проводять точкову агітацію за кандидата на пост Президента України Юлію Тимошенко. Для зустрічі з виборцями група агітаторів обрала не велелюдний майдан у центрі міста, а газон футбольного майданчика у одному з мікрорайонів міста. Вгадується тактика «сарафанного радіо». До того ж на меті цієї групи агітаторів – асоціювання Юлії Тимошенко з Євромайданом.

xm-Tymoshenko sarafan 1

На зустріч із довіреними особами (так їх представлено) Юлії Тимошенко зібралося близько ста осіб. Суттєва частина аудиторії – активісти місцевої організації ВО «Батьківщина». Київські агітатори – санітарний лікар Любов Лавріненко, лікар Максим Іванов, один із організаторів самооборони майдану Василь Мізернюк.

«Уперше в історії незалежної України довіреними особами є прості люди. Не політики, а люди, які вже з перших днів були на Євромайдані», - пояснила свій статус санітарний лікар Любов Лавріненко, яка на Євромайдані контролювала якість продуктів.

Василь Мізернюк додав: «Банкова заздалегідь підготувала вирок і сфабрикувала справу проти Юлії Тимошенко, і вибір 25 травня потрібно робити тверезо. Треба обирати не тих, хто заснував Партію регіонів разом із Азаровим і пропонують нам солодкі обіцянки, а потім дбають про свій інтерес, а обрати людину, яка своїм життям показала, що вона бореться за Україну».

xm-Tymoshenko sarafan 2

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.