Органи місцевого самоврядування, як того вимагає Закон «Про вибори Президента України» (ч.4 ст.59) обладнують дошки та стенди для розміщення передвиборної агітації у людних місцях населеного пункту. Але кандидати не завжди використовують цю можливість і розміщують свою агітаційну продукцію де завгодно. Про це свідчать спостерігачі ОПОРИ.

 

Так, в територіальному виборчому окрузі № 187 (Центр – м. Цюрупинськ, Цюрупинський, Голопристанський, Скадовський, Каланчацький райони) дуже поширена така практика. Спеціально відведені місця заклеєні різноманітною рекламою, а передвиборча агітація – на стовпах, зупинках транспорту, парканах та ін.

Наприклад, у м. Цюрупинськ можна побачити пусті дошки, які виглядають досить непривабливо, а агітація одного з кандидатів наклеєна на стовпах.

kherson obl 1

  kherson obl 2

Така ж сама ситуація і в м. Гола Пристань.

kherson obl 3

Проте, є одне місце, яке використовується за призначенням – це інформаційний стенд біля міського парку (фото 9).

У м. Скадовськ міськвиконком вирішив по-іншому: там не затверджували місця для розміщення агітації, визначилися лише з місцями, де мають стояти агітаційні намети.

Прес-служба Громадської мережі ОПОРА у Херсонській області, [email protected]

 

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.                   
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.