У Миколаєві проводяться опитування щодо виборів міського голови, якого жителі будуть обирати також 25 травня, але на цих опитуваннях інтервюєри не тільки представляються «співробітниками міськвиконкому», але й роздають газету «Наш город», в якій надруковане інтерв’ю з секретарем міськради, виконуючим обов’язки міського голови Юрієм Гранатуровим, який балотується на посаду міського голови. Про це Громадянській мережі ОПОРА розповів інший кандидат на цю посаду Олександр Сенкевич.

За словами О. Сенкевича, якій сам став учасником такого опитування (до нього прийшли додому), інтервюєри питаються, за кого людина буде голосувати, ставлять помітку в листах опитування та вручають газету «Наш город», яка надрукована тиражем 100 тис. екземплярів. Кандидату вдалося сфотографувати й самих інтерв’юєрів, які представляються «співробітницями міськвиконкому», а також лист опитування, в якому зазначені тільки 5 прізвищ кандидатів – Юрій Гранатуров, Юрій Антощенко, Владіслав Єнтін, Олександр Жолобецький та Сергій Ісаков. Також Олександр Сенкевич повідомив, що на його сторінці в Фейсбук миколаївці підтвердили проведення таких «соцопитувань» в різних районах міста, та повідомили, що при відповіді «О. Сенкевич» на запитання «За кого будете голосувати» інтерв’юєри казали, що О. Сенкевич зняв свою кандидатуру з перегонів, що є неправдою.

Оскільки інтервюєри представлялися співробітниками міськвиконкому, а секретар міської ради Юрій Гранатуров балотується на посаду міського голови, за роз’ясненнями Громадянська мережа ОПОРА звернулася до нього.

Юрій Гранатуров заперечив будь-яку можливість участі співробітників міськвиконкому в будь-яких опитуваннях стосовно виборів міського голови та повідомив, що жодного соцопитування міськвиконком не замовляв. Він вважає цю ситуацію провокацією з боку своїх конкурентів.  

gaz12   

dasist

fantastish

boglovesme

happines

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.