14 травня у Харкові Петро Порошенко провів зустріч із виборцями. Захід проходив у палаці студентів Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого. Допускались на захід лише попередньо запрошені виборці та журналісти, що пройшли акредитацію.

poroshenko kharkiv1

Відкрив захід Володимир Філенко – очільник Харківського обласного штабу Петра Порошенка. Після вступного слова присутнім було показано фільм про кандидата.

Виступ кандидата на пост Президента України Петра Порошенка тривав близько години. За цей час у промові він торкнувся питань угоди про асоціацію, корупції, судової системи, важливості розвитку воєнно-промислового комплексу країни, мовної політики, зовнішньої агресії та сепаратизму. Петро Порошенко також наголосив на важливості децентралізації влади в Україні, підкресливши, що найпріоритетнішою для нього є цілісність української держави.

Кандидат на пост Президента назвав Харків науковою столицею та пообіцяв, що це місто буде в трійці перших, які він відвідає в разі перемоги на виборах (разом з Луганськом та Донецьком).

В ході зустрічі також відбулась презентація книги заслуженого економіста України Олександра Пасхавера «Кем быть».

На завершення політик відповів на питання харків’ян, сфотографувався з охочими та роздав автографи. 

 
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.