У Вінниці 15 травня побував народний депутат від ВО «Свобода», член Політради, заступник голови партії з питань зв’язків з закордонними українцями, народний артист України Богдан Бенюк. Як заявив Бенюк на початку зустрічі, мета його приїзду – ведення агітації за кандидата на пост Президента України Олега Тягнибока.

benyuk vinnitsa

«Я ж приїхав сюди до вас, як ви розумієте, не просто так, а агітувати за Олега Тягнибока», - сказав Богдан Бенюк. На зустріч, яка відбулась у кінотеатрі «Родина», прийшли переважно люди похилого віку, дехто приїхав з районів області. Богдан Бенюк розповів, чому він став членом ВО «Свобода», відповів на запитання присутніх та закликав голосувати за кандидата у Президенти Олега Тягнибока.

За словами Б. Бенюка, майбутнє України - це Європа, і Україна має бути в ній країною з українцями, як титульною нацією. Також, на його думку, країні дуже потрібен сильний середній клас, потрібна люстрація, заборона КПУ, розпуск нинішньої Верховної Ради, недопущення вільного продажу землі тощо.

Депутат у Вінниці висловив переконання, що відбудеться ІІ тур виборів, до якого потрапить Олег Тягнибок. «Другий тур потрібен, щоб показати суспільству, що у нього є вибір», - зазначив народний депутат. Він також рекомендував виборцям замислитися, чи може бути найкращим представником інтересів пересічного українця «непересічний олігарх», також порадив «ще раз повірити бандерівцям».

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.