В одеській квартирі № 5, розташованій за адресою вул. Пастера 26, у списку виборців налічується 80 виборців.

Яким чином стільки громадян уміщаються в одній квартирі і чи прийдуть вони усі на вибори - велике питання. Однак що ця ситуація може свідчити про спробу фальсифікації виборів, коли громадян спеціально прописують у квартирах населеного пункту, щоб або вони отримали бюлетені на дільниці, або замість них по неналежним документам "спеціальні люди", що знаходяться в змові з деякими членами дільничних комісій.

Однак невдовзі історія з виборцями із цієї квартири отримала несподіване продовження - після оприлюднення цієї інформації на ситуацію звернули увагу відповідні органи. Зокрема, із спостерігачами зв'язався начальник Приморського органу ведення реєстру виборців Володимир Шудра. Він повідомив, що в телефонному режимі зв'язався із міграційною службою, яка підтвердила, що в цій квартирі офіційно зареєстровано 81 особу.

Таким чином, висока ймовірність того, що озвучену проблему вдасться вирішити.

odesa1

odesa2
odesa3
odesa4
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.