Випадки псування білбордів та сітілайтів із рекламою кандидатів у Президенти на Харківщині не припинились: розмальовують та обкидають фарбою зовнішню рекламу Михайла Добкіна, Петра Порошенка та Сергія Тігіпка. Зіпсована реклама кандидатів була зафіксована у містах Харків та Чугуїв.

Білборд Михайла Добкіна «зазеленів» у Харкові на вул. О. Деревянка (біля будинку 24).

На вул. Червоноармійській навпроти заводу «Гідропривід» було зафіксовано забруднений червоною фарбою білборд Петра Порошенка. Керівник штабу кандидата у 173 ВО Наталія Крушельницька повідомила, що зіпсований білборд сфотографували, світлину передали в обласний штаб і наразі очікують розпоряджень щодо подальших дій відносно інциденту.

Цікаво, що реклама Сергія Тігіпка, розміщена на зворотному боці «пофарбованого» білборду Петра Порошенка, жодних слідів фарби не містить. Однак і рекламі Сергія Тігіпка на Харківщині теж дістається: у Чугуєві білборд кандидата невідомі забруднили фарбою (вул. Харківська, 17), а у Харкові на сітілайті із рекламою щотижневика «Кореспондент» із фото Сергія Тігіпка на обкладинці (вул. Чернишевського, 63) зробили образливий напис.

akl

 

akl1

akl2

kkl

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.