13 травня у Броварах і Борисполі, що на Київщині (98 і 99 виборчі округи), відбулися мітинги на підтримку кандидата у Президенти Петра Порошенка. Цього разу підвіз виборців спостерігачі не зафіксували. Натомість, виступаючі перекручували прізвища конкурентів.

Зокрема, як повідомив спостерігач ОПОРИ, інцидент трапився на мітингу у Борисполі. Там зі сцени, агітуючи за Порошенка, Юрій Луценко зазначив, що його кандидат у східних областях має високий рейтинг на відміну від “Добкіна-Жобкіна і Тігібка-Бібібка”.

Сам Порошенко на обох мітингах розповідав про тещо він вкладає у поняття "жити по-новому". Зачепив трендові суспільні теми: ситуацію з терористами, роль Президента, боєздатність армії, порозуміння зі Сходом. На його думку,Президент має бути сильним лідером, якого поважатимуть. Щодо терористів, то розмовляти з ними потрібно мовою сили. Армію треба розвивати та сприяти її престижності. Зі Сходом діалог налагоджувати.

Також Порошенко повідомив, що середня зарплата у працівників компанії Roshen сягає 6900 грн і буде найближчим часом підвищена ще на 20%. Цим кандидат мотивував свою компетентність у питаннях забезпечення високої зарплатні для всіх українців. Гарантував українцям з 1 січня 2015 безвізовий в'їзд в країни ЄС.

У Борисполі мітинг охороняли більш масштабно — тут були міліція, спецпризначенці та люди у сірій формі. У Броварах помітною була тільки міліція.

Щодо вигадування і озвучування прізвисьок для кандидатів зі сцени мітингу, то ОПОРА нагадує: стаття 297 Цивільного кодексу України передбачає, що кожен має право на повагу до його гідності та честі, а гідність та честь фізичної особи є недоторканною.