У ніч з 9 на 10 травня на Театральному майдані Луцька (виборчий округ № 22) невідомі зірвали три агітаційні розтяжки-банери кандидата на пост Президенти України Анатолія Гриценка. Про це повідомляють у виборчому штабі кандидата.

 hrytsenko lutsk2

(Фото: до події)

hrytsenko lutsk

(Фото: після події)

Ці банери були розміщені на сцені Євромайдану ще 22 квітня, напередодні приїзду Анатолія Гриценка на Волинь. Сама сцена, що належить громадській організації «Волинські Патріоти», була встановлена в центрі міста ще на початку революційних подій та використовувалась під час акцій протесту та недільних віче. З початком виборчої кампанії «Волинські патріоти» вирішили підтримати кандидатуру Анатолія Гриценка на пост Президента України, тому й надали сцену у використання виборчому штабу кандидата.

По факту крадіжки агітації виборчий штаб подав заяву у міліцію. «Ми подали заяву про початок кримінального провадження щодо пошкодження майна виборчого штабу до правоохоронних органів та вимагаємо, аби міліція переглянула відеозапис, який здійснюється на Театральному майдані Луцька з метою ідентифікації осіб, що зірвали банери зі сцени. Зараз ми нікого не можемо підозрювати і сподіваємось, що слідство все встановить», - зазначила у розмові зі спостерігачем ОПОРИ Ольга Бузулук, заступник керівника Волинського обласного виборчого штабу Анатолія Гриценка.

За інформацією, яку подає виборчий штаб Гриценка, це не єдиний факт псування зовнішньої агітації кандидата. Ще раніше штаб кандидата закликав виборців розвішувати в себе на будинках та балконах квартир розтяжки-банери із агітацією за Гриценка. Саме такі агітаційні плакати й були пошкоджені невідомими особами: 8 травня три плакати було зірвано в Любешівському (виборчий округ № 23) та в Луцькому районах (виборчий округ № 20); у Луцьку, на території мікрорайону ЛПЗ, агітаційний плакат Гриценка зірвати не змогли, але порізали і пошкодили.

 

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області

За коментарями звертайтеся до: 

Михайло Шелеп

Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області

067 416 50 86, [email protected]

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.  

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.