У селі Калуга Березнегуватського району Миколаївської області ДВК № 480108 (округ № 131) не може працювати через те, що член комісії від М. Добкіна забрав собі печатку дільничної комісії. Про це 12 травня повідомили в прес-службі Миколаївської обласної організації ВО «Свобода».

За повідомленням прес-служби ВО «Свобода», яка посилалася на членів комісії, дільнична виборча комісія не могла нормально працювати, оскільки один із членів цієї комісії від кандидата на пост Президента України М. Добкіна Віктор Власенко отримав печатку в ОВК № 131, але тримає її у себе і відмовляється віддати до дільниці, що паралізує роботу виборчої комісії.

Громадська мережа ОПОРА вчора звернулася до ОВК № 131 за коментарями, однак там нічого про цей випадок не чули, тому почали з’ясовувати обставини. Як ближче до вечора телефоном розповіла секретар ОВК № 131 Олена Галабір, з членом ДВК від кандидата М. Добкіна не могли зв’язатися, тому з’ясування ситуації перенесли на ранок 14 травня.

Зранку 14 травня повідомила голова ОВК № 131 Тетяна Тимофеєва, непорозуміння виникли через те, що в ДВК начебто було прийняте рішення про переобрання голови комісії, але деякі члени комісії з цим не погодилися. Тому виборчу комісію в повному складі викликали до ОВК, щоб розставити всі крапки над «і».

Вже після обіду секретар ОВК № 131 Олена Галабір повідомила Громадянську мережу ОПОРА про те, що питання вирішено - член ДВК Віктор Власенко повернув печатку.   

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.