На Київщині серед виборців поширюється газета “Київщина. Моя Батьківщина”. Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, у виданні тиражуються зображення, що зазіхають на честь і гідність кандидата у Президенти Петра Порошенка.

antypiar Tymosh-Porosh 91

Раніше в ілюстрації до критичної статті голови київської обласної “Батьківщини” Костянтина Бондарєва Порошенко зображався серед оточення жінок. У свіжому номері є рубрика “Найпопулярніші приколи інтернету”,  у якій Порошенка ототожнюють, зокрема, з Януковичем, а також акцентують на його особистому житті і сім'ї.

Газета “Київщина. Моя Батьківщина” є офіційно зареєстрованим періодичним друкованим виданням і видається останні п'ять років.

ОПОРА наголошує: тиражування партійними виданнями таких зображень — це порушення Цивільного кодексу України, а отже — агітація, здійснена у спосіб, що суперечить нашим законам. Стаття 297 Цивільного кодексу України передбачає, що кожен має право на повагу до його гідності та честі, а гідність та честь фізичної особи є недоторканною. А згідно з міжнародними практиками, очорнення репутації конкурента суперечить етичним нормам передвиборчих перегонів.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.