Про це  вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, Леся Оробець повідомила, що  ТВК прийняла рішення про зняття її з виборів і як кандидата в мери, і як лідера списку партії "Нове життя". 

«Члени ТВК від УДАРу, Батьківщини, Партії регіонів і Компартії продемонстрували зворушливу єдність. Ніколи не думала, що скажу вголос цю затерту фразу: за що ми стояли на Майдані? Щоб через три місяці колишні соратники по барикадах мочили мене методами Януковича-Ківалова?», - написала Леся Оробець.

За її словами, формальною підставою було те, що в мери вона йде як самовисуванець і як позапартійна очолює партійний список (стаття 35). Зняття відбулося в останній можливий день.

«Давня фішка - ще при Кучмі так знімали»,  - коментує Леся Оробець. . 

Також, за її словами,  з виборів знято Івана Салія.

Сьогодні Леся Оробець планує  оскаржити це рішення у суді.

opobec

 

 

Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процессу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.