Довгострокові спостерігачі ОПОРИ продовжують фіксувати випадки псування білбордів кандидатів у Президенти. Спочатку масово були пошкоджені агітаційні плакати Михайла Добкіна, а тепер під «обстріл» потрапили і білборди Сергія Тігіпка.

kherson tihipko

Випадки псування агітації, що розміщена на великих рекламних носіях, спостерігаються не тільки в обласному центрі, але й у містах Каховка та Нова Каховка. Багато білбордів Сергія Тігіпка були облиті фарбою за останній тиждень. Також, нові агітаційні плакати за Михайла Добкіна, що були розміщені після першої хвилі «обстрілу», знову пошкоджені.

dobkin

Можна стверджувати, що це цілеспрямовані дії, бо, наприклад, білборд кандидата Валерія Коновалюка цілий, а той, що за Михайла Добкіна буквально поруч – пошкоджений. Ці провокації стосуються кандидатів, що мають стосунок до Партії регіонів.

Не минула така ж доля і агітаційну продукцію на підтримку кандидата у мери м. Херсон Володимира Миколаєнка: його білборди теж пошкоджені фарбою, хоча він є членом іншої політичної партії – «Батьківщина». Цікаво, що пошкоджені білборди Миколаєнка оперативно замінюють на нові, тому зафіксувати пошкоджені білборди досить складно.

kherson mykolaienko

 

За коментарями звертайтеся:

прес-служба Громадської мережі ОПОРА по Херсонській області, [email protected]

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.