У виборчому окрузі №67 в агітаційних наметах Петра Порошенка агітатори роздавали виборцям календарі, ручки, передвиборчі програми кандидата та додаток до агітаційної  газети «Жити по-новому» під назвою: "Президент 2014", який не містить вихідних відомостей.

Спостерігач ОПОРИ зазначає, що агітатори в наметі роздавали лише додаток «Президент 2014» без газети «Жити по-новому», що порушує статтю 64 Закону України про вибори Президента, адже додаток не містить вихідних відомостей.

В окружному штабі Петра Порошенка інформацію спростували. Голова штабу зазначив: «Агітатори в наметах не могли розповсюджувати окремо цей додаток, можливо, це люди самі відокремили додаток від газети».

Додаток «Президент 2014» надрукований на чотирьох сторінках, нумерація сторінок відрізняється від нумерації в газеті. В додатку розміщені матеріали про особисте життя Петра Порошенка, дитинство, сімю та родину.

Видання є додатком до агітаційої газети кандидата в Президенти «Жити по-новвому» і в разі розповсюдження як окремого видання повинне містити відомості про установу, яка здійснила друк, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

У виборчому окрузі №64 активно розповсюджують пакети з агітаційними матеріалами кандидата в Президенти Петра Порошенка. На пакеті надруковане агітаційне гасло «Жити по-новому. Петро Порошенко», але не вказано вихідних відомостей.  Відповідно до ст. 58 Закону України про вибори Президента України пакети є агітаційним матеріалом і відповідно до ст. 64 Закону повинні містити вихідні відомості.

1gaz

2gaz

 3gaz

 4gaz

5gaz
 
 
gazette
 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.