На Луганщині проходять позачергові вибори міських голів у містах Лисичанськ, Антрацит, Ровеньки, Перевальськ і селищного голови Ювілейного, що відноситься до м. Луганськ. Ця виборча кампанія особлива тим, що вона абсолютно затьмарена подіями, спричиненими військовою агресією з боку Російської Федерації. На усіх місцевих виборах на Луганщині спостерігачами фіксується відсутність агітаційної кампанії як такої. У той же час основні претенденти були зареєстровані місцевими територіальними виборчими комісіями. Найбільше претендентів на посаду місцевого голови у  селищі Ювілейне (6 претендентів), що відноситься до обласного центру, а найменше у м. Перевальск (2 претенденти). Станом на 6 травня 2014 року жоден зареєстрований кандидат так і не розпочав передвиборчу кампанію де-факто. Виборчі комісії продовжують працювати, однак їх робота є надзвичайно ускладненою. 

У місті Ровеньки вирішили боротись за місце очільника міста 4 претенденти. Сергій Княжев – в.о. міського голови м. Ровеньки, самовисуванець, на якого робить ставку місцева політична еліта та ПАРТІЯ РЕГІОНІВ. Конкурувати з ним будуть Андрій Данилов, висуванець партії ВО «Батьківщина», самовисуванець В’ячеслав Токмачев, голова ОСМД «Донбас» та самовисуванець   Андрій Лозиченко. Фактично політичні штаби мають лише 2 кандидати: це В’ячеслав Токмачев, штаб якого  сформовано на основі партії ВО «Батьківщина» та штаб Сергія Княжева. Жодної агітаційної активності кандидати не встигли проявити.

В місті Перевальськ боротися за посаду міського голови буде 12 кандидатів: Дмитро Калінін від Народної партії, Антон Скрипченко від КПУ, Володимир Десяцький від ВО «Батьківщина» та 9 самовисуванців. Серед них: в.о. міського голови, самовисуванка Таїсія Чиркевич, Вячеслав Довженко – заступник директора шахти ім. Артема, Тетяна Катан – депутат від «Сильної України» і керівник Перевальскої спілки підприємців, Олег Зеленський – логіст ООО «Каскад-СД» з Луганська, Андрій Чудовський – приватний підприємець з Луганська, Сергій Сиротин – директор ПП «Інтегралс-Сервіс», Надія Богодушко – громадський активіст, Максим Никитенко – приватний підприємець, Валерій Нагребельний – пенсіонер. Активної агітаційної кампанії не веде жодний з кандидатів на посаду міського голови Перевальська.

У селищі Ювілейне міста Луганськ за посаду міського голови виявили бажання боротися 6 претендентів. Серед них: Олександр Дегтяр, в.о. міського голови сел. Ювілейне, самовисуванець Василь Сердюков, висуванець КПУ Олександр Криворучек, самовисуванець Віктор Дегтярев, самовисуванець Ілья Петровскіх, висуванець ВО «Батьківщина» Олександр Білан. На думку експертів, головний фаворит кампанії – Олександр Дегтяр. Штаби мають лише О. Дегтяр, висуванець КПУ О. Криворучек та висуванець «Батьківщини» О. Білан, штаби яких сформовані на основі партійної структури.

За посаду міського голови Лисичанська ведуть боротьбу 6 претендентів, з  них двоє – заступники міського голови Лисичанська. Це – самовисуванець Олег Голуб та самовисуванець Володимир Марченко. Також балотуються на посаду міського голови Лисичанська самовисуванець Юрій Басюк, директор Лисичанського КАТП № с032806, Світлана Шевелева, висуванка ВО «Батьківщина» та самовисуванці Віталій Шведов,  голова громадської організації «Правова ініціатива» та Ігор Слесарєв. Спостерігачами було зафіксовано, що у період з 23 по 24 квітня місцева ТВК не працювала з невідомих причин. У той же час законом визначено, що кандидати на посаду міського голови повинні надати повідомлення у письмовій формі міській виборчій комісії про час і місце проведення зборів (конференції) з метою висування кандидатів на посаду міського голови за добу до дня проведення самих зборів. Однак 23 квітня цим правом не змогли скористатися  щонайменше 2 кандидатів на посаду міського голови Лисичанська – Тетяна Вінник від Комуністичної партії України та Світлана Шевелева від ВО «Батьківщина». У Лисичанську функціонують штаби  Олега Голуба, Володимира Марченко, Світлани Шевелевої та Віталія Шведова. Один з кандидатів – Володимир Марченко з 4 квітня навіть почав агітаційну кампанію через розповсюдження агітаційних матеріалів та розміщення зовнішньої реклами – привітання мешканців міста з Днем Перемоги. 

У місті Антрацит було висунуто 6 кандидатів на посаду міського голови Антрацита. Серед них: Олександр Карлін – висуванець КПУ, Павло Фурдей – висуванець ПАРТІЇ РЕГІОНІВ та 4 самовисуванці: Валерій Серов, Максим Василєв, Аркадій Сапожников, Тетяна Фатєєва. Однак фактично робота міської виборчої комісії з 30 квітня заблокована, оскільки приміщення  міськвиконкому, де розташована ТВК захоплено сепаратистами, а місто Антрацит, зважаючи на близький україно-російський кордон, стало форпостом для терористів. Зараз будь-яка агітаційна активність потенційних кандидатів на посаду міського голови відсутня. Отримати будь-яку інформацію про роботу місцевої виборчої комісії  неможливо.