Під час засідання окружної виборчої комісії по округу №161 (центр місто Шостка) 12 травня відбувся конфлікт між головою та членами комісії.

Від трьох членів комісії, а саме: Валентини Сергієнко (представляє Юлію Тимошенко), Віри Юріної (представляє Зоряна Шкіряка) та Мирослава Ляшка (представляє Дмитра Яроша) надійшло звернення, в якому члени комісії звинуватили голову ОВК в порушенні законодавства, зокрема ненаданні протоколів засідань, постанов та додатків у паперовому вигляді з мокрими печатками.

На думку названих членів комісії, квота керівних посад у дільничних виборчих комісіях була визначена неправильно. При цьому ці члени комісії не можуть отримати завірені документи з комісії, щоб довести свою правоту та оскаржувати їх в установленому порядку.

Під час засідання голова ОВК Володимир Пугач (представляє Юрія Бойка) повідомив, що квоти в ДВК оголошувалися на засіданні та за їх затвердження проголосували всі члени комісії, в тому числі і ті члени комісії, які подали звернення. «Окружна виборча комісія працює в авральному режимі і через проблеми зі своєчасним надходженням фінансування наразі ми не в змозі друкувати відповідні документи в повному обсязі», - повідомив Володимир Пугач ОПОРІ.

Комісія прийняла рішення взяти до відома інформацію, викладену у зверненні. 

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.