На початку травня у декількох областях України невідомі активно поширювали газету «Тільки факти». У виданні не були зазначеними вихідні дані (порушення виборчого законодавства), а у матеріалах газети «поливали брудом» кандидата на пост Президента України Петра Порошенка. Газету розповсюджували безкоштовно, залишаючи у поштових скриньках.

Декілька днів тому представники штабу Порошенка виявили друкарню у Тернополі, в якій готувався до друку другий номер газети «Тільки факти».

За словами керівника виборчої кампанії Петра Порошенка у Тернопільській області Степана Барни, до них надійшов дзвінок, у якому повідомили про підготовку у друк такого видання від людини, яка працює у друкарні над його ж випуском.

«Ми одразу ж викликали міліцію. До нас приїхав черговий наряд, який проводив експертизу обладнання, ми написали заяву. У друкарні також зафіксували електронну версію і вже зверстаний макет видання. На електронну пошту друкарні макет надійшов від Віталія Волянського (головного редактора обласного тижневика «Наша Батьківщина» Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина»)», – розказав Степан Барна. На цей час ведеться слідство, а також чекають на результати експертизи, щодо першого випуску. Окрім того, довірена особа Порошенка Степан Барна повідомив нам, що вже вийшов і другий номер газети «Тільки Факти».

У свою чергу прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» спростовує чутки про причетність партійної організації до виготовлення та поширення «чорного» піару чи інших «брудних» передвиборчих технологій. "Тернопільська обласна організація ВО «Батьківщина» з початку квітня поточного року згідно угоди співпрацює з друкарнею ТОВ «Терно-граф», де друкується партійна газета «Наша Батьківщина». Очевидно, що окрім нашої газети на цій друкарні виготовляється й інша друкована продукція, до якої партія «Батьківщина» не має жодного відношення", - наголошується у повідомленні прес-служби.

ternopil antyahit poroshenko

За коментарями звертайтеся:
Довготерміновий спостерігач Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області
Василь Ханас
0634783852
 
Прес-секретар Громадської мережі ОПОРА у Тернопільській області
Маряна Феник
0966761411
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.