14 травня 2014 року об 11:30 в інформаційному агентстві “УНІАН”, за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 4, відбудеться прес-конференція Громадянської мережі ОПОРА: “Вибори Президента: Процес триває, загрози залишаються”.

 Під час заходу координатор виборчих і парламентських програм ОПОРИ Ольга Айвазовська та аналітик ОПОРИ Олександр Клюжевпрезентують проміжний звіт за підсумками спостереження за виборчою кампанією і розкриють основні загрози зриву виборчого процесу на окремих територіях. Також буде презентовано інтерактивну Мапу порушень «Вибори 2014», яка оновлюється в режимі реального часу.

6 травня був останній день, коли згідно з чинним законодавством повинні бути утворені більш як 33 тис. дільничних виборчих комісій (ДВК). Однак не у всіх областях це вдалося зробити вчасно, а в деяких випадках ДВК досі мають сотні вакантних місць. Активізація «сепаратистських рухів» та дії озброєних невідомих осіб в окремих населених пунктах ставлять під загрозу роботу деяких дільничних і окружних виборчих комісій на Донеччині і Луганщині. Разом з тим більшість кандидатів у Президенти продовжують відвідувати з агітаційними візитами регіони, але оминають східні області України. Про ці та інші особливості перебігу виборчої кампанії, а також рекомендації щодо нормалізації ситуації на місцях та подолання загроз зриву виборів:  

  • Ольга Айвазовська, координатор виборчих та парламентських програм ОПОРИ;

  • Олександр Клюжев, аналітик ОПОРИ.

Акредитація відбувається на місці за редакційними посвідченнями.

Детальніше:

Юрій Хорунжий, прес-секретар ОПОРИ, 063 616 04 81

Більше про Громадянську мережу ОПОРА:  http://oporaua.org/

Довідково:                                                                                                                                                          

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.