Візит розпочався з відвідування м. Нова Каховка, всього на площі зібралося біля 5 тисяч людей – це жителі Нової Каховки, Каховського, Бериславського, Нововоронцовського районів.

Зустріч розпочалась із пісень гурту «Мандри». Потім народний депутат Оксана Продан звернулася до слухачів з проханням підтримати кандидата в Президенти України Петра Порошенка.

Сам Петро Олексійович виступив з промовою, яка тривала майже годину. Головними темами, яких торкнувся кандидат, було засудження сепаратистських проявів на сході України, при цьому він висловив своє захоплення тим, що Херсонщина відстоює єдність країни і не піддається на провокації, утримує порядок і спокій у регіоні. Головним завданням новообраного Президента вважає забезпечити безпеку держави, відбудувати сучасну боєздатну армію. Особливу увагу Петро Порошенко приділив аграрному питанню, зокрема, розвитку фермерських господарств, вважає важливим забезпечити від держави необхідну допомогу, але не заважати зайвим регулюванням. Також, кандидат наголосив на необхідності дострокових парламентських виборів, які мають пройти на основі відкритих партійних списків. Петро Порошенко відповів і на питання глядачів. Зокрема, на питання, як примирити українців з різними поглядами? Він відповів, що необхідно сідати за круглий стіл з представниками всіх регіонів, але в обговоренні не можуть брати участь терористи. На питання, як бути з терористами? Сказав, що треба діяти жорстко, але, щоб не постраждали мирні жителі.

Продовжився візит уже в обласному центрі, де кандидат провів прес-конференцію. Найпершим, Петро Порошенко зупинився на ситуації на сході України, висловив своє обурення свавіллям терористів, втисвітлив хід антитерористочної операції. Також зупинився на так званому «реферндумі», що відбувається в окремих населених пунктах Луганської та Донецької областей, і фінансується, на думку кандидата, за кошти Януковича (див. відео).

А о 18:00 розпочався мітинг, який тривав дві години на площі Свободи. Вся площа була зайнята людьми. Захід відбувався за тим же сценарієм, що і в Новій Каховці. Єдине, що додав Петро Порошенко на виступі в Херсоні, це те, що він підтримує кандидата на посаду міського голови Станіслава Путілова. Мітинг закінчився виступом співака Тараса Петриненка, який заспівів гімн України, а в цей час люди на площі розвернули величезний національний прапор. Після виступу зі сцени Петро Олексійович вийшов на площу і поспілкувався з людьми.

p1

pw

Детальніше:
прес-служба Громадської мережі ОПОРА по Херсонській області
ks.opora.2014@gmail.com

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.