Наші довготермінові спостерігачі відвідали ОВК № 186, що розташована в Новій Каховці Херсонської області і охоплює Бериславський, Великоолександрівський, Високопільський, Нововоронцовський райони та місто Нова Каховка, щоб дізнатися, як проходить підготовка до виборів Президента.

Голова ОВК № 186 Анатолій Задунаєнко розповів, що комісія працює у штатному режимі хоча і не без труднощів. Так, певний не було достатньо приміщень для організації своєї роботи, проте наразі це питання вирішено.

Є складнощі і з матеріально-технічним забезпеченням дільничних виборчих комісій, так деякі з ДВК Високопільского району та м. Таврійськ ще не отримали печатки.

Ще одна проблема виникла 9 травня з проведенням засідань ДВК: у школі № 4 та міській гімназії м. Нова Каховка, а також у Бериславському педагогічному училищі членів дільничних комісій, що розташовані у цих закладах, не пустили у приміщення, пояснюючи заходами безпеки підчас свят. Тобто, охорона цих закладів не була попереджена, що у приміщенні ДВК мають відбутись засідання.

1ovk136

2ovk186

3ovk186

Детальніше:
прес-служба Громадської мережі ОПОРА по Херсонській області,
ks.opora.2014@gmail.com

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.