Щороку в Івано-Франківську з нагоди святкування Дня міста 7-10 травня традиційно відбуваються змагання стронґменів під назвою “Богатирські ігри” та “Марафон віджимань”. Однак, лише напередодні виборів ці заходи набувають виразного політичного забарвлення.

Богатирські ігри”, які у Франківську проходять під егідою стронґмена Василя Вірастюка цього року відбулися за підтримки кандидата у Президенти Олега Ляшка — глядачам про це постійно нагадували зі сцени. Крім того, на площі, де відбувалися змагання, стояв намет із написом “Ляшко”, в якому роздавали агітаційні матеріали. Найсильніші чоловіки Прикарпаття змагалися у футболках із написами “Ляшко”.

Марафон віджимань” в Івано-Франківську вже кілька років поспіль відбувається 9 травня. Цьогоріч увагу глядачів привертали не лише ті, хто віджимався, а олімпійський чемпіон, найкращий боксер 2012 року за версією Міжнародної асоціації аматорського боксу Олександр Усик. Боксер з'явився на марафоні разом із кандидатом у нардепи по 83-му округу, директором ТК “Буковель” Олександром Шевченком. Кандидат розповів, що боксер тренується на “Буковелі”, а на захід вони завітали, щоб підтримати спортивну молодь, яка вшанувала пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні.

Цікаво, що у прикарпатських ЗМІ практично неможливо знайти інформацію про результат марафону відтискань, однак більшість із них охоче розповіли про те, що Усик тренується на “Буковелі” та прибув підтримати спортсменів разом із Олександром Шевченком. Прямої агітації за кандидата у нардепи боксер він не вів. 

 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.