У публікаціях прес-служби Громадянської мережі ОПОРА в Херсонській області неодноразово піддавалось критиці нехтування нормою Закону «Про вибори Президента», щодо необхідності вказувати на друкованих агітаційних матеріалах дані про виконавця замовлення та відповідального за друк (ч.16 ст. 64 Закону), що є свідчення того, що оплата здійснюється із виборчого фонду кандидата.

Зокрема, критичні матеріали стосувалися агітаційних матеріалів  - білбордів, листівок – кандидата на посаду міського голови Володимира Миколаєнка, який наразі є в.о. мера.

І от учора наші довготермінові спостерігачі помітили, що на білбордах цього кандидата з’явились наклеєні  таблички з вихідними даними (див. фото). Критика подіяла.

ghdjd

Детальніше:
прес-служба Громадської мережі ОПОРА по Херсонській області,
ks.opora.2014@gmail.com

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.