8 травня 2014 року Полтавщину відвідав кандидат на пост президента України Петро Порошенко. Для кандидата перед будівлею обласної адміністрації була побудована велика сцена з екраном, на який проектувався виступ ораторів, світовою рампою та потужним звуковим обладнанням. Перед кандидатом виступили артисти: Тарас Петриненко та гурт «ТНМК». Також підтримати Петра Порошенко на Полтавщину приїхали його дружина Марина Порошенко та політик Юрій Луценко. В рамках візиту кандидат також відвідав місто Кременчук, де зустрівся з працівниками Крюківського вагонобудівного заводу.

Виступ кандидата на пост президента України проводився у вигляді монологу, якій був насичений гаслами.  Промова була дуже емоційна, здавалось,  Петро Порошенко намагався докричатися до полтавчан.

Головний меседж Петра Порошенко – єдиний кандидат, країна єднайся, перемога в першому турі. Максимальне сприяння розвитку регіональних мов, державна мова єдина – українська. Заможне життя громадян, достойна заробітна плата, як приклад – оплата праці службовців та робітників підприємства «Рошен».  Критикував Петро Олексійович і своїх конкурентів по президентським перегонам. Прізвище не називав, але кожному, хто слідкує за останніми новинами в Україні, по досить «прозорим» натякам було зрозуміло, яка кандидатка «підкуповує сепаратистів, оприлюднює майже пусту декларацію про доходи, купує прямі ефіри у Шустера». Це перший випадок у Полтаві у цю виборчу компанію, коли кандидат на посаду Президента України робить випади на адресу своїх конкурентів. Попередні візитери-кандидати були більш коректними і схожих висловлювань собі не дозволяли.

Виступ був добре режисований, нагадував більше шоу, ніж зустріч з кандидатом. Дуже емоційним був спів гімну України разом з мешканцями обласного центру та розгортання державного прапору України від сцени над глядачами.

ОПОРІ так і не вдалось отримати відповіді на свої питання від  представників виборчого штаба Петра Порошенко,  який є найбільш «закритий» в регіоні. Спостерігач громадської мережі ОПОРА в Полтавському регіоні Андрій Педченко неодноразово намагався взяти інтерв’ю у керівника виборчої компанії  Петра Порошенко в Полтавській області Андрія Баранова. Нажаль, пердставник кандидата відмовився спілкуватись з журналістом, посилаючись на відсутність дозволу на таке інтерв’ю та пропонуючи узгодити це питання з центральним штабом кандидата в місті Києві. Досі не зрозуміло така втаємниченість виборчої компанії Петра Порошенко в Полтавському регіоні.

Нестріляй Вікторія
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА
у Полтавській області
      
За коментарями звертайтесь:
Хоменков Сергій,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА в Полтавській області

050-6362680                                                                                        

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.