pobeditel7 травня відбулося засідання Одеської міської виборчої комісії.

Найбільш важливим рішенням комісії стала реєстрація кандидатом на пост мера Одеси Вадима Чорного. Нагадаємо, 1 травня комісія відмовила політику в реєстрації, оскільки він подав документи 28 квітня, а квитанцію про сплату грошової застави надав ​​лише 30 квітня. Крім того, комісія виявила, що декларація про доходи кандидата не була підписана і не містила дати заповнення, що є порушенням вимог закону.

Однак Вадим Чорний не погодився з рішенням комісії і звернувся до суду. В результаті Апеляційний суд визнав правоту політика і зобов'язав комісію зареєструвати його кандидатом. Одеська міська виборча комісія одноголосно проголосувала за виконання рішення суду.

Таким чином, за крісло мера Одеси змагатимуться 20 кандидатів. Серед них 16 самовисуванців: Геннадій Труханов (екс-голова фракції ПР в Одеській міській раді, нардеп від Суворовського району м. Одеси), Віталій Алайбов (Голова Ради Директорів виробничої компанії «Бетан - Белан», досить відомий політик), Едуард Гурвіц (екс-мер Одеси, нардеп від УДАРу), Геннадій Чекіта (депутат Одеської міської ради, балотувався до ВР, однак з мінімальним відривом програв супернику), Вячеслав Азаров (громадський діяч, голова Політвиконкому Політичної партії “Союз анархістів України”), Сергій Дубенко (громадський діяч, телеведучий), Роман Віноградов (директор ТОВ «Роял Сервіс»), Андрій Сидоренко (громадський діяч, екс-телеведучий), Сергій Хитрич (юрист, у 2010 році був зареєстрованим кандидатом в депутати Одеської міської ради), Олексій Албу (депутат Одеської обласної ради), Роман Мельниченко (приватний підприємець), Андрій Маніло (власник міжнародного шлюбного агентства «LoveLab»), Олена Алєксєєнко (Президент благодійного фонду «AstraStella»), Ігор Коваленко (приватний підприємець, керівник ТОВ «Одеський суднохідний менеджмент»), Валерій Матковський (заступникдиректораТОВ «Біном-ЮГ», екс-заступник голови Одеської ОДА) та Вадим Чорний (директор ТОВ «Фірма «КИЇВ», у 2012 році балотувався до ВР, однак не переміг).

Ще 4 кандидата балотуються від місцевих організацій партій: Павло Кириленко (нардеп від Свободи) - від ВО «Свобода», Андрій Кісловський (депутат Одеської міської ради, начальник юридичного департаменту ТОВ «НЕРУМ») – від КПУ, Григорій Гріншпун (директор ТОВ «БАЗИС АВТО») – від ВО «Батьківщина» та Дарт Вейдер (з 2011 року подекуди влаштовував різноманітні акції) - від Інтернет партії України.

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.