8 травня  сесія Херсонської міської ради мала прийняти кошторис для проведення виборів мера міста. Але цього не сталося.

Сесія взагалі не відбулась. Депутати зібрались на сесію, але зареєструвались не всі, не було достатньої кількості депутатів, щоб розпочати сесію. Ця ситуація виникла із-за незгоди частини депутатів з тим, яке підприємство пропонується як виконавець замовлення на друк виборчих бюлетенів, тому що запропонований «ЛТ-офіс» пов’язують з попередньою владою. Таким чином, думки у депутатів розділились, одні вважають, що запропонований підрядник може виконувати замовлення, інші – вважають, що треба шукати іншого. Обидві сторони стверджують, що вибори міського голови повинні обов’язково відбутися, і у зриві виборів звинувачують один одного. Сесія не відбулась за відсутності кворуму.

У цей же день мало пройти засідання міської територіальної виборчої комісії, на якому в тому числі повинні були прийняти рішення щодо друку бюлетенів. Але засідання теж не відбулось. Голова ТВК Поляренко І. В. пояснила цю ситуацію тим, що не встигли підготувати проекти рішень.

Детальніше:
прес-служба Громадської мережі ОПОРА по Херсонській області,
ks.opora.2014@gmail.com

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.