Крім офісів телеканалів «Ексклюзив» та «TV7+» і громадської приймальні народного депутата України Сергія Лабазюка, у Хмельницькому постраждала й приймальня депутата Верховної Ради України Олександра Корнійчука. Пляшками із займистою сумішшю підпалено вхідні двері хмельницького офісу партії УДАР, де й працює приймальня парламентаря.

xm-Pydpal

В пожежі згоріли двері, частина меблів, оргтехніки й документів. Гллова виконкому партії в області Василь Куйдан пов’язує інцидент із діяльністю депутата Корнійчука – розслідуванням земельних питань і угод між забудовниками та представниками громад в органах влади.

За фактом підпалу порушено кримінальну справу, з’ясовуються обставини.

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.