У п’ятницю, 9 травня, у Луцьку на території мікрорайону ЛПЗ, на вул. Бенделіані було здійснено напад на агітаційний пункт кандидата на пост Президента України Петра Порошенка. Про це повідомили в обласному виборчому штабі кандидата.

На захист жінок, які працювали агітаторами в наметі, став депутат Луцької міської ради, якому нападники завдали тілесної шкоди та пошкодили його автомобіль. Згодом стало відомо, що потерпілим обранцем був позафракційний депутат Євген Ткачук, який випадково став свідком інциденту. Саме за його викликом на місце події прибули правоохоронці.

Як повідомляється на сайті УМВС України у Волинській області, за гарячими слідами працівники міліції затримали осіб, причетних до скоєння правопорушення. Ними виявилися 31-річний житель Рівненщини та 34-річний лучанин, обоє перебували у стані алкогольного сп’яніння. Відомості про даний факт внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Однак представники виборчого штабу Петра Порошенка вважають, що цей інцидент є більше ніж хуліганство п’яниць і стверджують, що напад трапився не без участі політичних конкурентів. Як аргумент вони наводять той факт, що зі всіх наметів які в той час були розміщені на вулиці розтрощили саме їх.

«Ми вважаємо, що це є агресія проти людей, які представляють конкретного кандидата - Петра Порошенка. Якщо б це були звичайні хулігани, то вони б рушили всі намети, які там розміщені. Вони ж здійснили напад тільки на агітаційний намет наших активістів» – прокоментував ситуацію Володимир Гунчик, керівник Волинського обласного виборчого штабу Петра Порошенка.

Водночас, спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА з власних джерел стало відомо, що перед нападом на цей намет між агітаторами Петра Порошенка та агітаторами іншого кандидата відбувалась словесна перепалка, щодо місця розташування агітнаметів. Чи має це стосунок до інциденту повинні з’ясувати правоохоронці.

Фотографії надані медіацентром штабу кандидата у Президенти України Петра Порошенка у Волинській області

cb-imag0418

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області

За коментарями звертайтеся до: 
Михайло Шелеп,
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86, [email protected]

Детальніше:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.  Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.