На Тернопільщині закликають громадськість прийти на вибори через заклики у соціальних мережах та діяльність громадських активістів.

Днями у соціальних мережах по групах Тернопільської області почали поширюватися матеріали, які агітують громадян прийти і проголосувати на виборах Президента України, які відбудуться 25 травня.

ternopil social media

 

Окрім того у Тернопільській та Хмельницькій областях оголосили конкурс на кращий плакат та відеоролик, котрий мотивував та заохотив громадян прийти і проголосувати за нового Президента. Ініціаторами проведення такого конкурсу стали ТМО "Нівроку" та коаліція НУО "За прозорі вибори". Конкурс триває з 6 по 16 травня. Взяти участь можна, як з індивідуальною роботою, так і колективною, головне аби відповідала тематиці. Роботи варто надсилати на адресу електронної скриньки:  [email protected] 

ternopil initiative

Прес-секретар Громадської мережі ОПОРА у Тернопільській області
Маряна Феник
0966761411
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.