«Тернопільська Експертна Група» розпочала медіа-марафон «ВИБОРИ 2014». До участі у заходах марафону запрошуються представники штабів кандидатів у Президенти України, громадськості та ЗМІ. На медіа-марафоні будуть щоденно обговорюватися питання перебігу виборчої кампанії та позиції претендентів на найвищу державну посаду.

 ternopil marathon

Перша подія медіа-марафону відбулася 7 травня. Тема заходу  – «Представлення основних програмних засад кандидатів у Президенти України». У ньому взяли участь представники штабів шістьох кандидатів у президенти, зокрема: Олег Вітвіцький (штаб Ольги Богомолець), Іван Сута (штаб Дмитра Яроша), Святослав Півторак (штаб Олега Ляшка), Леся Романчук (штаб Петра Порошенка), Василь Паразінський (штаб Петра Симоненка), Любомир Балук (штаб Анатолія Гриценко).

Другий захід відбувся вчора, 8 травня, темою якого була «Ситуація на сході. Як захистити і вберегти країну?». Роман Навроцький, довірена особа від кандидата в Президенти Олега Тягнибока, висловив переконання у тому, що необхідно створити загони для негайної мобілізації на схід. Окрім того, він наголосив на тому, що треба підвищити фінансування армії, щоб забезпечити армію всіма необхідними ресурсами і таким чином підвищити її боєздатність. Свою думку щодо ситуації на сході України висловив народний депутат України і член штабу Петра Порошенка - Ігор Побер. Він запевнив, що усі теперішні проблеми в Україні спричинялись роками, і ці причини - взаємопов’язані, але, на жаль, тепер ми можемо тільки намагатись без кровопролиття зберегти державну цілісність. Окрім цього, Ігор Побер вважає, що слід просто вкладати кошти в те, що Україна вже має. «У нас є 100 заводів з виготовлення зброї, ми можемо виготовляти високотехнологічну військову техніку. Усе є, але це все в занедбаному стані, або ж продається за кордон», – підкреслив народний депутат.

 
За коментарями звертайтеся:
Довготерміновий спостерігач Громадської мережі ОПОРА у Тернопільскій області
Василь Ханас
0634783852
 
Прес-секретар Громадської мережі ОПОРА у Тернопільській області
Маряна Феник
0966761411
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.